Pluimveehouderij

Achtergrond

Rijnvallei reikt eerste Ei-Awards uit

Op donderdag 12 februari 2009 zijn in het Pluimveemuseum in Barneveld de eerste Rijnvallei Ei-Awards uitgereikt.

Maar liefst 34 legpluimveehouders kwamen deze eerste keer in aanmerking voor de Ei-Award, zo heeft Rijnvallei gemeld op 16 februari 2009. Rijnvallei-voorzitter Johan Huitink kon aan sommige pluimveehouders zelfs meerdere Ei-Awards uitreiken omdat meerdere van hun koppels aan de voorwaarden voor toekenning van een Ei-Award voldeden.

Coöperatie Rijnvallei kent een Ei-Award uit aan legpluimveehouders die met het legpercentage van een koppel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als graadmeter is gekozen voor het aantal weken dat het legpercentage boven de 90% zit. Per huisvestingssysteem is een andere norm vastgesteld. In 2008 voldeden 42 koppels van Rijnvallei-afnemers aan de norm voor een Ei-Award.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.