Pluimveehouderij

Achtergrond 163 x bekeken

Opnieuw dode door vogelpest in Vietnam

Een 32-jarige Vietnamees is om het leven gekomen door vogelpest.

Dat meldde een lokale krant vandaag. Het slachtoffer kreeg de griep op 11 februari, nadat hij van een besmette kip had gegeten. Hij bezweek woensdag in een ziekenhuis in de Vietnamese hoofdstad Hanoi aan de ziekte, die wordt veroorzaakt door het beruchte H5N1-virus.

Het is dit jaar het tweede dodelijke vogelpest-incident in Vietnam. Afgelopen weekeinde bezweek een 23-jarige vrouw aan de ziekte.
Het vogelgriepvirus ging voor zover bekend voor het eerst in 1997 in Hongkong over op mensen. In 2003 dook het opnieuw op in Zuidoost-Azië. De ziekte heeft in totaal ongeveer 250 levens geëist. In Vietnam zijn elf provincies getroffen door uitbraken van vogelpest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.