Pluimveehouderij

Achtergrond 1442 x bekeken 1 reactie

NOP: eiernotering scharrel correct

De NOP-notering voor scharreleieren voor week 5/2009 is correct berekend, zegt NOP-secretaris Alex Spieker.

De NOP-notering voor scharreleieren daalde vrijdag 30 januari 2009 tot veler verbazing sterk. De verbazing ontstond omdat de handel in week 5/2009 goed doorliep. De verwachting was dat de NOP-notering voor scharreleieren stand zou houden of zelfs verder zou stijgen.

Alex Spieker geeft toe dat hij zelf ook verbaasd was over de uitkomst, maar voegt eraan toe: „Toch is alles correct gebeurd. Er zijn geen fouten gemaakt.”

(bron: Agrarisch Dagblad)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hendrik

    In de weken 4,8,12 enz. wordt de Amsterdamse notering gebruikt om de prijs voor de 4 opvolgende weken bij de grote supermarktbedrijven vast te zetten. Het is dus zaak voor de commissie die de Amsterdamse notering bepaalt om in de peilweken de prijs hoog te maken en in de daaropvolgende weken weer te verlagen om daarmee de NOP notering (inkoopprijs) te beinvloeden. Dus de hoge verkooprijs versus de verlaagde inkoopprijs.
    Na 3 weken kan hetzelfde spel weer gespeeld worden. Dit is niet iets van de laatste weken maar wordt al jaren zo gespeeld en de supermarkten hebben nog niets in de gaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.