Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Week 53: krapte aan eieren

De vraag naar eieren ligt ook in deze week na de kerstdagen op een hoog niveau. Er zijn zelfs meldingen van sommige retailers die geen eieren aan consumenten kunnen leveren in verband met een vermeend tekort hieraan.

Dit laatste zou als oorzaak kunnen hebben dat de retailers geen trek meer hebben om week in week uit steeds maar hogere prijzen te betalen, maar enkele pakstations melden toch wel dat er een zekere krapte op de eiermarkt begint te ontstaan.

De eierconsumptie zou in Nederland en Duitsland op dit moment op een hoog niveau liggen en vooral ook vanuit Duitsland zijn de bestellingen nog steeds behoorlijk groot.

De eiproductenindustrie zou wat achterover leunen en is tamelijk terughoudend, maar vanuit dit marktsegment wordt toch ook wel gemeld dat de marktsituatie rond de afzet van vooral vloeibaar eiproduct bijzonder moeizaam aan het worden is. De eierverwerkers zouden steeds meer problemen ondervinden om de hogere inkoopprijzen van de eieren aan de afzetkant terug te verdienen.

(bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kip

    het is gewoon een feit dat ze bij de plus aangeboden worden á 20 ct/stuk m klasse volgens mij zit er dan ook nog wel een prijsverhoging in want wie het hoogst bied is koopman. Het is ook wel zo dat de vertrouwensrelaties in de eierhandel hoog aangeschreven staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.