Pluimveehouderij

Achtergrond 211 x bekeken

Week 52: matige export kuikenvlees

Ook richting het einde van dit jaar, blijft de situatie op de markt van kuikenvlees bar tegenvallen.

Normaliter zou de volumeafzet richting Kerstmis wel wat oplopen, een beeld dat zo hier en daar deze en de afgelopen week ook wel zichtbaar was, maar over het algemeen melden slachterijen en handelaren dat de hoeveelheden, zeker met het oog op Kerstmis, toch wat tegenvallen en dit laatste geldt zeker voor de prijzen want deze staan voor het merendeel nog steeds onder druk.

De tegenvallende afzet geldt niet zozeer voor de binnenlandse markt, maar vooral voor de export van kuikenvlees. De meeste geraadpleegde informanten kwalificeren de export van kuikenvlees als ronduit matig.

Hoewel het aanbod nu wel wat lager oogt, worden er vanwege de wat haperende afzet toch nog behoorlijk grote hoeveelheden kuikenvlees ingevroren en dat zal op een zeker moment toch weer op de markt verschijnen.

Vooral dit laatste, in combinatie met een mogelijk weer wat oplopend aanbod in de loop van januari volgend jaar, zal de situatie zeker niet verbeteren en men hoopt dan ook op een zekere matiging van de opzet van vleeskuikens, om vandaar uit een herstel van de marktsituatie te bewerkstelligen.

De vrije prijzen voor zowel lichte als zware kuikens stabiliseerden deze week gemiddeld op €0,78/kg. Ook de basiscontractprijs wijzigde niet.


Bron: PVE

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.