Pluimveehouderij

Achtergrond

Slachtkippen iets goedkoper

De afzet van slachtkippen loopt stroef. De meeste pluimveeslachterijen hebben hun slachtlijnen vol. Leghennenhouders weten 20 weken voordat een koppel uitgelegde hennen naar de slacht moet al precies in welke week dat gaat gebeuren. Zodoende kunnen de slachterijen de aanvoer van slachtkippen goed plannen. In het Belgische Deinze noteerden bruine slachtkippen gisteren 1 cent lager met 17 tot 19 cent per kilo. Die prijs ligt 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden. De NOP noteert vandaag ook 1 cent lager voor slachtkippen. De NOP-prijs voor witte slachtkippen komt daarmee op 16 tot 18 cent en voor bruine dieren op 20 tot 22 cent per kilo. De NOP noteert voor moederdieren 3 cent lager met 36 tot 38 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.