Pluimveehouderij

Achtergrond

Schapen naar huis vanwege winterweer

De Friese hobbyboer Kees Poepjes brengt samen met zijn vrouw Nieske (op trekker) de schapen naar huis.

Normaliter staan de dieren jaarrond buiten. "De sloten zijn echter bevroren en de schapen verliezen hun gevoel voor richting en kunnen gaan dwalen. Daarom houden we ze liever dichtbij huis in de paardenmanege", aldus Nieske. De schapen wilden eerst niet mee, maar een emmer biks deed wonderen. Foto Alex J. de Haan

Het heeft wel iets weg van een café, maar het is de nieuwe stal van Johan en Heleen Stoop, vleeskuikenhouders in het Noord-Brabantse dorp Raamsdonk. Zij hielden vandaag open dag op hun bedrijf. Hun vleeskuikenbedrijf heeft met deze nieuwe stal erbij nu een totale capaciteit van 252.000 vleeskuikens. De nieuwe stal voldoet aan de nieuwste eisen. Er is onder meer een nieuw verwarmingssysteem toegepast. Foto Marcel Bekken

Een akkerbouwer in Oost-Groningen maakt in een Siberisch landschap zijn aardappelhoop vrij van sneeuw. Aardappelzetmeelbedrijf Avebe komt de aardappelen binnenkort ophalen. De aanvoer van aardappelen naar de fabrieken van Avebe liep donderdag vertraging op door de hevige sneeuwval in het noorden van het land. Het KNMI registreerde tientallen centimeters. Volgens een woordvoerder van het aardappelconcern is de aanvoer van de aardappelen vandaag weer goed op gang gekomen. Foto Dennis Beek

Roelof Krikken uit het Drentse Echten is druk met het preparen van koe Ellen voor de Winteravondshow in Meppel. Ellen is een Storm-dochter en werd vorig jaar algemeen kampioen. Dit jaar schat Krikken zijn kansen wat minder hoog in. "Vorig jaar stond ze er perfect voor. Nu heeft de koe twintig dagen geleden gekalfd. Helaas ging het om twee dode kalveren." Tijdens de show worden zo’n vijftig koeien gekeurd. Foto Ruud Ploeg

Bezoekers op de Belgische vakbeurs Fructura bekijken het fruitaanbod, waaronder de nieuwe rode peer Sweet Sensation. De Belgische beurs voor hard- en zachtfruit wordt voor de derde keer gehouden in de veilhallen van de Belgische Fruitveiling. De organisatie ligt in handen van de Belgische fruitteelt zelf en richt zich op het tonen van vernieuwingen in de sector. Er wordt dan ook uitgebreid aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen. Onder de exposanten zijn veel boomkwekers. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.