Pluimveehouderij

Achtergrond 218 x bekeken 4 reacties

Recordprijs eieren verpulverd

De recordprijs van scharreleieren van vorige week is deze week opnieuw verbroken. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt met 22 cent naar € 10,32 per 100 stuks. Supermarkten hebben veel behoefte aan scharreleieren. Steeds meer Duitse grootwinkelbedrijven verkopen ook geen kooi-eieren meer en schakelen over op schareleieren. Duitse leghennenhouders kunnen niet aan die vraag voldoen, omdat zij aan het omschakelen zijn van traditionele kooien naar een alternatief huisvestingssysteem.
De eiverwerkende industrie vraagt maar mondjesmaat kooi-eieren. Er is wel wat vraag naar sorteerbare kooi-eieren. Desondanks daalt de NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 1 cent naar € 6,83 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ei

  wie begrijpt die nop notering nog? er moet geen aparte industrienotering komen, want de nop houdt nu al rekening met de industrie,
  Barneveld kooi stijgt, Franse notering licht gestegen, weserems stijgt, en nop daalt????
  begrijpe wie begrijpen kan

 • no-profile-image

  alex

  De nopnotering niet-scharrel klopt al langere tijd niet, het tekort van scharrel wordt opgevuld met kooieieren, echter door de "franse "-component en de invloed van enkele handelaren is er een zeer groot gat ontstaan tussen kooi en scharrel. Bij de geslachte kippen wordt zodadelijk een toeslag betaald die net zo hoog is als de uitbetalingsprijs, is dit nu ook al het geval bij de kooi-notering!!!. Graag reactie terug van Alex Spieker.

 • no-profile-image

  ei

  misschien kan hier een discussie ontstaan rond de toeslag-aftrok op de notering
  Is nop glad nu al de standaard bij bruine kooi?

 • no-profile-image

  vrije kip

  mag ook wel eens na magere jaren zo moet het altijd zijn ! buiten de landbouw gaan ze niet voor niets werken ! Nu allemaal niet meer gaan produceren dan zijn we weer terug bij af , kunnen we als we dat wel doen trots vertellen hoeveel kippen we wel niet hebben maar niks verdienen !!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.