Pluimveehouderij

Achtergrond

PHW (Wiesenhof) koopt kalkoenenverwerker Agrimeat

De Duitse pluimveeverwerker PHW-Gruppe zet met de overname van een meerderheidsbelang in Agrimeat GmbH in op de uitbouw van de kalkoenvleesactiviteiten.

PHW – vooral bekend van zijn merk Wiesenhof mikt op een belang van 75 procent van het in Visbek gevestigde bedrijf dat per dag 10.000 kalkoenen aan de haak brengt en daarmee en met de verdere verwerking een omzet draait van zo’n 43 miljoen euro per jaar.

Agrimeat is een dochteronderneming van het coöperatieve mengvoerconcern GS Agri, dat ook belangen heeft in vleesbedrijf BMR Schlachthof in Garrel.

PHW investeert bij voorbaat al flink – 90 miljoen euro - in een nieuwe kalkoenenslachterij in Wildeshausen. De overname van Agrimeat met zijn 70 leveranciers is met name ook vanuit dat perspectief interessant voor PHW, dat echter eerst nog wel goedkeuring moet zien te krijgen van de kartelbewaker, het Bundeskartellamt

Of registreer je om te kunnen reageren.