Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Moslims zamelen 3.400 kilo vlees in

Moslims hebben tijdens het Offerfeest bijna 3.400 kilo vlees gedoneerd aan de Voedselbank.

Dat maakte Cordaid vandaag bekend. De katholieke organisatie zamelde het vlees de afgelopen week met de Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMH) in.

Volgens de geloofsregels van de islam geven moslims tijdens het Offerfeest een deel van het dier dat zij laten slachten, aan de armen. "Onze actie is een van de manieren om met de armen te delen'', zei een voorlichter van Cordaid. Veel moslims kiezen er bijvoorbeeld voor om tijdens het Offerfeest een geldbedrag aan een goed doel te doneren.

Het ingezamelde vlees wordt de komende dagen verwerkt tot houdbare worsten en vervolgens door de Voedselbank uitgedeeld. Een klein deel van het vlees komt terecht in maaltijden van de sociale restaurants Resto VanHarte.

In twintig steden konden moslims hun slager vragen een deel van hun vlees apart te leggen. In Den Haag werd het meeste vlees ingezameld, namelijk 950 kilo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.