Pluimveehouderij

Achtergrond 1533 x bekeken

Gert van der Veen

Gert van der Veen uit Punthorst (Ov) is op 24 november 2009 gekozen als nieuw bestuurslid van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers.

Gert van der Veen (44) is in het bestuur van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers de opvolger van Gerrit van de Berg uit Ane (Ov), die sinds maart 2004 bestuurder was in deze kring, maar zich niet herkiesbaar stelde.

Gert van der Veen heeft met zijn vrouw Henny twee vermeerderingsbedrijven, het ene met (Ross-)grootouderdieren, het ander met ouderdieren, samen ongeveer 60.000 dieren, die ze met twee bedrijfsleiders/zaakwaarnemers exploiteren. Gert van der Veen gaat volgend jaar uitbreiden met een opfokbedrijf voor grootouderdieren. Hij is actief in de ’groene energie’ met windmolens (met twee compagnons) en de ontwikkeling van een bio-vergistingsinstallatie. Gert van der Veen zit voorts in de Raad van Commissarissen van ’De Windunie’, een samenwerkingsverband van windturbine-eigenaren om gezamenlijk stroom af te zetten. Hij was in de vermeerderingssector betrokken bij de start van ’Novi-Pluim’.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.