Pluimveehouderij

Achtergrond 496 x bekeken

Foktoom Continuvoer

Agrifirm heeft het voeder Foktoom Continuvoer voor vleeskuikenouderdieren ontwikkeld. Het kan de hele ronde worden gevoerd.

Met het nieuwe, innovatieve Foktoom Continuvoer voor vleeskuikenouderdieren stapt Agrifirm af van het traditionele fasenvoersysteem. Nu geldt: niet meer overschakelen, slechts bijsturen met calcium op latere leeftijd.

Voorheen was het gebruikelijk om bij moederdieren de productieperiode op te splitsen in twee of drie voerfasen. Jongere dieren hadden meer behoefte aan eiwit en aminozuren om de productie op gang te brengen en om te groeien. Oudere dieren hadden minder eiwit nodig, aangezien zij ‘enkel’ legpersistentie dienden te behouden. De fokkerij is erin geslaagd om de legpersistentie te verlengen. Dit betekent dat de nutriëntenbehoefte van met name de oudere dieren is veranderd en dichter bij de behoefte van jongere dieren is komen te liggen, doordat de eimassa gedurende een langere periode hoog blijft.

Doordat Foktoom Continuvoer voldoet aan de nutriëntenbehoefte van zowel jonge als oudere moederdieren, kan het gedurende de gehele productieperiode worden gevoerd. Op latere leeftijd hoeft alleen nog te worden bijgestuurd met (extra) calcium. Mogelijke productiedaling door voerovergangen wordt hiermee voorkomen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.