Pluimveehouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Vrije vleeskuikens 3 tot 7 cent duurder

Lichte vleeskuikens noteerden vanavond 7 cent hoger met 63 tot 65 cent per kilo op de pluimveebeurs in Barneveld. Die prijs ligt zo'n 10 cent per kilo onder de contractprijs. De prijs van zware niet-contractgebonden vleeskuikens steeg in Barneveld met 3 cent naar 56 tot 58 cent per kilo. Pluimveeslachterijen hebben veel behoefte aan vrije vleeskuikens. Vooral de vraag naar lichte dieren is groot. Bij vleeskuikenhouders ontstaat een steeds grotere leegstand door de tegenvallende opbrengst van hun dieren. De afzet van pluimveevlees loopt wat minder dan vorige week. Sommige supermarktketens houden nog reclame-acties met kipfilet voor € 3,99 per kilo. Die prijs ligt ver onder de kostprijs en kost dus geld. De basiscontractprijs zal morgen dan ook verder dalen. Eind dit jaar of begin volgend jaar trekt de vraag naar pluimveevlees naar verwachting aan en kan de basiscontractprijs misschien weer stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.