Pluimveehouderij

Achtergrond 518 x bekeken

Vion UK wil moderne kippenfabriek bouwen

De Britse tak van Vion wil samen met Banham Poultry een nieuwe kippenfabriek bouwen in Eye, in Oost-Engeland.

De fabriek, met een capaciteit van twee miljoen kippen per jaar, moet volgens de plannen 'de meest geavanceerde' fabriek ter wereld worden en kan uiteindelijk aan 900 mensen werk bieden.

Volgens een woordvoerder van Vion UK gaat het in dit stadium 'om een optie', waarover Vion UK geen verdere informatie kan verstrekken.
De plannen zijn ontvouwd in een zogenaamd 'opinion document', een redelijk gedetailleerd praatstuk om de eerste reacties van de gemeente en andere betrokkenen te verzamelen. Volgens dat document wordt in Eye, aan de Oostengelse kust bij Ipswich, een complex van 8,5 meter hoog neergezet waar vijf dagen per week 16 uur per dag gewerkt zal worden.

Het bedrijf moet daarbij alle mogelijke voorzieningen voor de verwerking van afval en afvalwater krijgen. Vion UK en Banham Poultry geven daarbij toe dat het complex veel verkeer zal aantrekken en spreken van één vrachtwagen per vijf minuten. De woordvoerder van Vion UK stelt 'dat er nog geen enkele beslissing is genomen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.