Pluimveehouderij

Achtergrond

Verdenking vogelpest blijkt onterecht

Een verdenking van laagpathogene vogelpest op een kalkoenbedrijf in Bruchhausen-Vilsen in de Kreis Diepholz in Nedersaksen is niet bevestigd.

Dat meldt het Friedrich-Loeffler-Institut. Bruchhausen Vilsen ligt zo’n 30 kilometer ten zuiden van Bremen op 120 kilometer van de Nederlandse grens.

Het Loeffler-instituut heeft geen sporen van influenza-typen H5, H7 of H1 vast kunnen stellen in de bloedmonsters afkomstig van het bedrijf. Het is dan ook onduidelijk wat nu wel de oorzaak is van de problemen.

Het bedrijf met 30.000 kalkoenen kampte met verhoogde sterfte en tegenvallende resultaten. Sinds donderdag waren er 2.000 dieren gestorven. De veterinaire instanties besloten op grond van de verdenkingen om het bedrijf te ruimen en een beschermingsgebied in te stellen. De maatregelen zijn u van de baan.

Of registreer je om te kunnen reageren.