Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken 4 reacties

Scharreleieren naderen recordprijs

De NOP-richtprijs voor scharreleieren gaat gestaag opwaarts richting de recordprijs van € 10,00 per 100 stuks van december 2003. Voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteert de NOP deze week € 8,91 per 100 stuks. Dat is 29 cent per 100 stuks hoger dan vorige week. Supermarkten vragen veel scharreleieren met de feestdagen aan het eind van het jaar in zicht. Het aanbod van deze eieren is bovendien niet overdreven groot. De eierverwerkende industrie doet het rustig aan met het inkopen van kooi-eieren. Daardoor stijgt de prijs daarvan niet zo snel. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren bij de NOP 10 cent hoger met € 6,60 per 100 stuks. Pakstations verwachten dat de eierverwerkers op het laatste moment nog kooi-eieren inkopen om hun klanten van eiproducten te voorzien. Zij hebben namelijk weinig voorraden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  En dan te bedenken dat de handelaren die op de vrije markt verkopen voor deze scharrel eieren al Euro 13,00 krijgen. Dus iedereen blij.

 • no-profile-image

  kip

  de Nop notering volgt inderdaad de vrije markt niet. blijkbaar kan alles via de Amsterdamse of Barneveldse notering gemanipuleerd worden. De duitse scharrelprijs was veel sterker gestegen.

 • no-profile-image

  Calimero

  Dat komt door het feit dat de prijs die de meeste supers aan de handel voor de scharreleieren moeten betalen slechts EEN keer in de 4 weken wijzigt. Vorige week (wk 44) is deze gewijzigd en als de handel nu de Amsterdamse prijs te fors verhoogd wordt er niets verdiend want de verkoopprijs is vorige week bepaald.

 • no-profile-image

  mester

  Gaat het er bij jullie al net zo aan toe als bij ons varkensboeren? Oftewel je krijgt minder dan je eigenlijk volgens de markt zou moeten krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.