Pluimveehouderij

Achtergrond

Promotie pluimveevlees steekt in op duurzaamheid

De pluimveevleessector gaat bij de promotie van kip meer nadruk leggen op duurzaamheid.

Voorzitter Jan Odink van de Nepluvi, de brancheorganisatie van de pluimveevleesverwerkende industrie, stelt dat de sector daarmee in wil spelen op een toenemende aandacht voor duurzame productie. Odink zei dat tijdens het marktcafé van het Dutch Poultry Centre over ontwikkelingen in de sector.

"De discussie over duurzaamheid wordt steeds dominanter en dierlijke productie komt er daarbij niet gunstig uit ten opzichte van plantaardige productie. Met een groeiende wereldbevolking spreekt het dan voor zich dat er vraagtekens bij de vleesconsumptie worden geplaatst", stelt Odink. "Gelukkig komt pluimveevlees er bij de vergelijking gunstig uit en daar willen we in de promotie van kip dan ook meer aandacht op vestigen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.