Pluimveehouderij

Achtergrond

Nepluvi optimistisch na gesprek met VWA

Voorzitter Jan Odink van de Nepluvi verwacht dat de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) zich flexibeler zal opstellen als het gaat om het aanvragen van keuringen tijdens afwijkende slachttijden door pluimveeslachterijen.

Die indruk heeft hij na een gesprek met de VWA over de problemen. "De VWA heeft nog geen definitieve toezeggingen gedaan", aldus Odink, "maar wel kennis genomen van de problematiek."

Tot nu toe hanteert de VWA een planningskader waarbij de slachterijen zes weken van tevoren afwijkende slachttijden aan moeten vragen. In de praktijk is dit voor de slachterijen onwerkbaar. Ze kunnen onvoldoende inspelen op onverwachte situaties, bijvoorbeeld van een groot aanbod van vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.