Pluimveehouderij

Achtergrond

Duitsland importeert 28,5 % meer eieren

Duitsland importeerde in de eerste acht maanden van dit jaar met 4,7 miljard stuks 28,5 procent meer eieren dan in dezelfde periode vorig jaar. De Nederlandse eiersector profiteerde vooral van de stijgende Duitse importbehoefte aan eieren. Nederlandse exporteurs voerden dit jaar tot en met augustus met 3,65 miljard stuks 36,5 procent meer eieren uit naar Duitsland. Daarmee heeft Nederland een aandeel van 77 procent in de totale Duitse import van eieren. Dat meldt het Duitse onderzoeksinstituut MEG.
De Nederlandse export van eieren naar Duitsland zal de komende tijd verder stijgen. Diverse Duitse supermarktketens willen begin volgend jaar geheel overstappen op de verkoop van scharreleieren. Aangezien een groot deel van de Duitse leghennenhouders nog niet is overgeschakeld van een kooi- naar een scharrelhuisvesting voor hun dieren, kunnen zij niet aan de vraag van Duitse supermarkten voldoen. De Nederlandse eiersector kan dit wel, omdat Nederlandse leghennenhouders voor een groot deel al wel scharrelhuisvesting hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.