Pluimveehouderij

Achtergrond 232 x bekeken

Basiscontractprijs vleeskuikens omlaag

De basiscontractprijs voor vleeskuikens daalt volgende wek met 2 cent naar 64 cent per kilo. Het aanbod van de dieren is veel te groot voor de vraag naar pluimveevlees. De start van het wildseizoen bevordert die consumptie niet. Door diverse acties van supermarkten met kipfiltet voor € 3,99 per kilo in de afgelopen weken is er veel pluimveevlees verkocht. De diepvriezen bij consumenten liggen nu vol met dat vlees. Zodoende zien supermarkten hun klanten een tijdje niet meer terug voor de aankoop van pluimveevlees. Bovendien is dat vlees de afgelopen weken onder de kostprijs verkocht. Dat stimuleert een herstel van de basiscontractprijs voor vleeskuikens niet. Alleen een kleiner aanbod van vleeskuikens kan tot een prijsstijging van de dieren leiden. Dat is voorlopig nog niet het geval. Begin volgend jaar daalt het aanbod van vleeskuikens door leegstand in stallen. Het aanbod van zware kuikens is nog groot. Alleen de aanvoer van lichte kuikens neemt nu af. Daardoor stijgt de Barneveldse prijs van deze niet-contractgebonden dieren met 3 cent naar 56 tot 58 cent per kilo. De prijs van zware vrije vleeskuikens blijft op 53 tot 55 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.