Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs kuikens 1 cent lager

De basiscontractprijs voor vleeskuikens zakt volgende week met 1 cent naar 63 cent per kilo. Die prijs is in de afgelopen 10 weken gezakt met 11,5 cent per kilo. Zo'n grote prijsdaling is nog nooit voorgekomen in zo'n korte tijd. De afzet van pluimveevlees loopt deze week moeizamer dan vorige week, ondanks prijsacties van supermarkten. De afgelopen weken stunten zij met prijzen van € 3,99 per kilo voor kipfilet. Die prijs ligt ver beneden de kostprijs en kost de sector op termijn dus geld. Pluimveeslachterijen kregen de afgelopen weken vleeskuikens die niet de juiste gewichten hadden ten opzichte van de vraag naar pluimveevlees. Vooral aan lichte vleeskuikens is een groot gebrek. Daarom schieten de prijzen voor lichte niet-contractgebonden vleeskuikens volgende week met 7 cent omhoog naar 63 tot 65 cent per kilo. Zware vrije vleeskuikens noteren 3 cent hoger met 56 tot 58 cent per kilo. De basiscontractprijs ligt deze week 8,5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.