Pluimveehouderij

Achtergrond 186 x bekeken

Vleeskuikenprijs daalt

De basiscontractprijs voor vleeskuikens daalt volgende week met 0,5 cent naar 70,5 cent per kilo. De daling is een gevolg van minder goede afzetmogelijkheden van pluimveevlees. Dat is vooral een gevolg van het wegzakken van de export van poten naar Roemenië en de Baltische Staten. Het eerstgenoemde land voert zijn productie van pluimveevlees op. Daardoor kunnen Nederlandse exporteurs minder pluimveevlees aan dat land verkopen. Door de lage koers van het Engelse pond importeerde Engeland in de eerste helft van dit jaar met 145.000 ton zo'n 4 procent minder pluimveevlees dan in dezelfde periode vorig jaar. Nederland levert bijna de helft van de Engelse import van pluimveevlees. De Nederlandse uitvoer van pluimveevlees naar het Verenigd Koninkrijk zakte in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,4 procent ofwel 1.000 ton naar 72.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Engelse bracheorganisatie MLC. De Nederlandse vleeskuikenprijs ligt volgende week 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.