Pluimveehouderij

Achtergrond

Verder onderzoek naar oplossing bloedluizen

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) stelt een financiële bijdrage beschikbaar voor onderzoek naar de bloedluisproblematiek in de pluimveehouderij.

Wageningen Universeit gaat dit onderzoek uitvoeren.
Het project is een vervolg op een lopend onderzoek dat bijna is afgerond. Volgens het PPE heeft dit interessante resultaten opgeleverd, maar bieden die geen praktische oplossingen. Het nieuwe onderzoek moet dat wel doen.
De onderzoekers willen een zogenoemd attract-and-kill-methode ontwikkelen, waarbij bloedluizen met lokstoffen naar een bepaald punt worden gelokt. Daar worden ze besmet met een schimmel die de mijten dood. De methode wordt getoetst voor verschillende huisvestingssystemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.