Pluimveehouderij

Achtergrond 184 x bekeken

Thailand kan binnenkort kip naar EU exporteren

Thailand kan binnenkort weer gezouten pluimveevlees naar Europa exporteren als het aan de EU-eisen voldoet. Het land kan dat op dit moment niet doen, vanwege uitbraken van vogelpest. Thailand mag nu alleen gegaard pluimveevlees naar Europa uitvoeren.
Om weer gezouten pluimveevlees naar Europa te exporteren, moet Thailand tenminste één jaar vrij zijn van vogelpest. Dat is het geval op 12 november van dit jaar als er geen nieuwe gevallen van vogelpest optreden. Het laatste Thaise geval van vogelpest dateert van 12 november vorig jaar. Daarnaast moet Thailand een Europese inspectie van zijn pluimveevleessector aanvragen bij de Europese Commissie. Als Thailand aan alle EU-hygiëne-eisen voldoet, mag het ruim 92.000 ton gezouten pluimveevlees naar Europa uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.