Pluimveehouderij

Achtergrond 194 x bekeken

Open dag en PPE-bijeenkomst afgelast

De open dag bij de familie Erents in Vroomshoop op vrijdag 23 oktober is afgelast. Datzelfde geldt voor de PPE-informatiebijeenkomst op 15 oktober in Rosmalen.

De open dag bij de familie Erents in Vroomshoop op vrijdag 23 oktober is afgelast. Hiertoe hebben de organiserende bedrijven besloten omdat zij de besmettingsrisico’s als gevolg van uitbraken van acute snot (Infectieuze Coryza) en Salmonella gallinarum te groot vinden. Afgelopen weekend zijn bij een bedrijf in de Gelderse Vallei ziekteverschijnselen waargenomen die op acute snot of S.g. duiden. Om welke ziekte het gaat wordt nader onderzocht.
Er zijn nu twaalf besmettingen met Coryza vastgesteld (en twee verdenkingen) en zes S.g.-besmettingen (en één verdenking), bijna allemaal in de Gelderse Vallei. Eerder deze maand werd al een open dag in Kootwijkerbroek afgelast wegens acute snot.

Vermelding in Pluimveehouderij

De open dag in Vroomshoop staat nog wel in de agenda van het vakblad Pluimveehouderij dat deze week verschijnt, omdat pas na het drukken van de Pluimveehouderij besloten is de open dag te annuleren.

De PPE-informatiebijeenkomst die op 15 oktober in Rosmalen zou worden gehouden is afgelast wegens te weinig aanmeldingen. De PPE-informatiebijeenkomsten op dinsdag 13 oktober in Steenwijk-De Bult (Ov.) en die op 20 oktober in Ugchelen (bij Apeldoorn)(Gld.) gaan wel door.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.