Pluimveehouderij

Achtergrond

Campylobacter aanwezig in 65 procent Britse kip

De campylobacter komt nog altijd voor in 65 procent van de monsters van Brits kippenvlees.

Dat is een teleurstellend hoog niveau, aldus de Food Standard Agency na een onderzoek van ruim 3.200 vleesmonsters. Het aantal gevallen van salmonella in kippenmonsters is gezakt naar 6 procent, een niveau waar de Britse voedselwarendienst wel tevreden over is.
Volgens directeur voedselveiligheid Andrew Wadge "moet er meer gedaan worden om het niveau van campylobacter omlaag te brengen."

De FSA stelt dat de bacterie verantwoordelijk is voor 55.000 gevallen van voedselvergiftiging per jaar. Campylobacter komt niet alleen voor in vlees, maar ook in ongepasteuriseerde melk en in onbehandeld water. "Maar er zijn sterke bewijzen dat kip de belangrijkste ziekteverwekker is", stelt Wadge.

De FSA zal samen met de pluimveehouders en de winkelbedrijven aan terugdringen van het niveau blijven werken. Wadge: "Andere landen zoals Nieuw-Zeeland en Denemarken zijn daar wel in geslaagd, wij moeten die vooruitgang ook in Groot-Brittannië zien te bereiken."

Of registreer je om te kunnen reageren.