Pluimveehouderij

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

Amerika voert druk op import chloorkip op

Amerika voert de druk bij de Europese Commissie op om met chloor ontsmet pluimveevlees te mogen exporteren naar de EU. Europa verbiedt de import van gechloreerd Amerikaans pluimveevlees, omdat het chloreren in de EU niet is toegestaan. Volgens Amerika is dit verbod in strijd met de WTO-regels. Een WTO-panel gaat nu kijken of dat zo is.
In Europa gaat de Europese voedselveiligheidsorganisatie Efsa kijken of het chloreren van pluimveevlees schadelijk is voor de veiligheid van consumenten en het milieu. Als blijkt dat dit niet zo is, neemt de kans toe dat Amerika gechloreerd pluimveevlees naar Europa mag exporteren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    j kivits

    gechloreerd kippenvlees geeft maag darmklachten mag niet worden toegestaan

    met vr groet
    JK

Of registreer je om te kunnen reageren.