Pluimveehouderij

Achtergrond 273 x bekeken

Vogelgriep eist levens in China

Een 27-jarige vrouw is zaterdag in de provincie Shandong in het oosten van China overleden aan de H5N1-variant van de vogelgriep.

Dat meldde het staatspersbureau Xinhua zondag op gezag van gezondheidsfunctionarissen.

Een 2-jarig meisje uit de provincie Hunan in het midden van China is ernstig ziek geworden, nadat ze met het virus was besmet. Eerder in januari overleed een vrouw in de hoofdstad Peking aan de gevolgen van vogelgriep.

De drie Chinese gevallen van vogelgriep komen na een periode van bijna een jaar, waarin geen besmettingen bij mensen waren geconstateerd. Het vogelgriepvirus ging voor zover bekend voor het eerst in 1997 in Hongkong over op mensen. In 2003 dook het opnieuw op in Zuidoost-Azië. In totaal heeft de vogelgriep bijna 250 levens geëist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.