Pluimveehouderij

Achtergrond

Tijdens offerfeest ingezameld vlees uitgedeeld

Een deel van het vlees dat moslims vorige maand tijdens het offerfeest hebben ingezameld, wordt deze week in vier VanHarte Resto's uitgedeeld.

Vanavond is de eerste (gratis) maaltijd in het restaurant in het Laakkwartier in Den Haag. Dat heeft de Stichting Resto VanHart vandaag laten weten. De stichting wil met de restaurants het isolement in de wijken doorbreken en de leefbaarheid daar verhogen. "Huisartsen, buurtvaders, wijkagenten, de ouderenconsulent, de dominee en de imam, ze eten allen aan de VanHarte-eettafel'', zegt directeur Fred Beekers van de stichting.

Van de 3150 kilo halal vlees die de Samenwerkende Moslim Organisaties (SMHO) met steun van de katholieke hulporganisatie Cordaid hebben ingezameld, is driekwart tot houdbare Turkse worsten verwerkt. Die gaan eind deze maand mee in pakketten van de voedselbanken. De rest wordt in de twee VanHarte Resto's in Amsterdam en die in Rotterdam en Den Haag gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.