Pluimveehouderij

Achtergrond 398 x bekeken

Stunten in Assen

Trekkerstuntman Patrick Heigl (22) laat bij de opening van de Landbouwvakbeurs Assen op spectaculaire wijze zien waartoe de Case CVX 175 in staat is.

In de bak achter de pirouette draaiende trekker staat een Steyr compacttrekker. De stuntactie werd mogelijk gemaakt door het Assense Dries Mechanisatie. De uit Oostenrijk afkomstige stuntman reed al eens 7.650 meter op de achterwielen van een Steyr, en heeft daarmee een wereldrecord in handen. Foto Harry Tielman

Chris Gerritse uit Erichem verkoopt sinds kort een deel van zijn Elstar-appels vanuit een automaat. Het is volgens de Gelderse fruitteler een moderne oplossing. Tijd voor een winkel heeft Gerritse niet. Spoedig hoopt hij het assortiment in de automaat aan te vullen met Jonagold-appels en peren. De automaat staat langs een doorlopende weg, vlakbij een camping, en loopt volgens Gerritse goed. Foto William Hoogteyling

Tonnis Jager, akkerbouwer en vleeskuikenhouder in het Groningse Noordbroek, stort oreganopellets uit een bigbag in een bunker. Jager stookt de kachel waarmee hij de vleeskuikenstal verwarmt met deze pellets. De korrels zijn afkomstig van grasdrogerij Oldambt en zijn een bijproduct van een oliewinningsproject. Het idee was om de pellets af te zetten als veevoer, maar dat viel in de praktijk tegen. "De brokjes bevatten te veel ruw as en te weinig eiwit", aldus Jager. Als brandstof voldoet het product wel goed. Foto Koos van der Spek

Drie Poolse medewerkers oogsten spruitkool bij Peter Vijverberg in het Zeeuwse Ouwerkerk. Wekenland stond de oogst op een laag pitje vanwege de vorst. Nu is de grootste zorg dat de temperatuur snel boven de 5 graden uitschiet. De prijzen zijn bedroevend slecht, de kwaliteit van de spruitkool van Vijverberg niet tegen. Van de 65 hectare moet nog zo'n 28 hectare worden geoogst. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.