Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Pluimveeslachters krijgen 8 ton terug

Pluimveeslachterijen hebben het afgelopen jaar 800.000 euro te veel betaald aan de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Dit jaar vindt een correctie plaats. Dat meldt brancheorganisatie Nepluvi.

De Nepluvi heeft overleg gevoerd met de VWA en landbouwminister Gerda Verburg. De voedselautoriteit voerde in 2008 nieuwe tarieven in, die hoger waren dan in 2007. Volgens de Nepluvi zijn de tarieven sterker verhoogd dan was afgesproken, waardoor de slachterijen te veel hebben betaald.

De organisatie baseert zich op toezeggingen van Verburg dat de kosten met maximaal 5 procent zouden gaan stijgen. Uit berekeningen die de Nepluvi heeft gemaakt aan de hand van opgaven van de slachterijen blijktechter dat de tarieven met meer dan 5 procent zijn gestegen. Slachterijen hebben hierdoor te veel betaald. Het zou volgens de organisatie in totaal gaan om 800.000 euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    joop

    de kop dekt de lading niet. Er wordt gesteld dat er 8 ton wordt terugbetaald, terwijl dat slechts een gedachte is. Suggestieve opmerkingen maken agd niet beter. Ik hoop dat men als de opmerking onjuist blijkt te zijn er ook een kop komt met de tekst: agd zat fout met conclusie.

Of registreer je om te kunnen reageren.