Pluimveehouderij

Achtergrond

Minder Duitse eieren in de zomer

De Duitse eiermarkt zal in de zomer van minder eieren uit binnenlandse productie voorzien worden.

Daarop wijst het berekende potentiële leghennenbestand, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP. Dit leghennenbestand zal in de eerste vier maanden van 2009 bijna 2 procent kleiner zijn dan een jaar eerder.

Bovendien zijn in november 2008 slechts 2,03 miljoen legkuikens uitgekomen, bijna 28 procent minder dan een jaar eerder. Daarom zullen in april 2009 ook de opzetten van legrijpe jonge leghennen dalen en dus duidelijk lager zijn dan in april 2008.

Klaarblijkelijk willen Duitse eierproducenten de zomermaanden benutten om op andere huisvestingsvormen om te schakelen, zo meldt het ZMP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.