Pluimveehouderij

Achtergrond 191 x bekeken

LPAI-besmetting in Ikenbrügge (Cloppenburg)

Donderdag 15 januari 2009 heeft Landkreis Cloppenburg bekendgemaakt dat opnieuw een koppel vleeskalkoenen besmet is verklaard met LPAI en is geruimd.

De besmetting met laagpathogene aviaire influenza (LPAI) betreft een koppel vleeskalkoenen op een bedrijf in Ikenbrügge, gemeente Friesoythe. Het koppel telde 14.700 dieren. Ikenbrügge ligt ongeveer 6 km ten noorden van Friesoythe aan de L832.

Eerder deze week was een LPAI-besmetting in Bösel bekendgemaakt.

Ook twee contactbedrijven geruimd

Omdat het vleeskalkoenenbedrijf contacten heeft gehad met twee andere kalkoenenbedrijven in Kampe (een kilometer noordelijk van Ikenbrügge) zijn ook deze twee contactbedrijven preventief geruimd. Hierbij zijn 23.000 vleeskalkoenen gedood.

Groot nieuw beperkingsgebied

Vanwege de nieuwe besmetting is een groot nieuw beperkingsgebied ingesteld. In het oosten grenst dit beperkingsgebied aan het beperkingsgebied Garrel-Bösel; in het noorden en westen wordt het begrensd door de B401 (Küstenkanal) en in het zuiden door de B72, de verbindingsweg oostelijk van Friesoythe tussen de B72 en de L835 en vervolgens de L835 tot de gemeentegrens met Bösel.

kaart van het beperkingsgebied

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.