Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Hubbard Yield

Pluimveefokbedrijf Hubbard introduceert een nieuw vleeskuikenproduct: de Hubbard Yield.

Hubbard lanceert de Hubbard Yield op de International Poultry Exhibition in Atlanta (28-30 januari 2009). De Hubbard Yield komt begin 2009 op de markt.

De afgelopen twee jaar is de Hubbard Yield getest bij diverse producenten in Noord-Amerika. Vanaf het begin klonken er positieve geluiden bij de veldtesten, zo meldt Hubbard. Het testproduct 'H1' kon daarom het commerciële product Hubbard Yield worden.

Het sterke punt van de Hubbard Yield is volgens fokbedrijf Hubbard dat het een hoge broedeiproductie combineert met een goede kuikenvleesproductie. Dit creëert balans in de vleeskuikenketen van fokker tot verwerker.

Hubbard meldt dat de veldproeven in Noord-Amerika laten zien dat:
• de Hubbard Yield rond 161 broedeieren produceert en gecombineerd met de Hubbard M99 PS-haan ongeveer 137 kuikens per hen op 65 weken leeftijd. Hubbard: „Dit zijn meer broedeieren en meer kuikens dan bij alle andere huidige producten op de markt.”
• het vleeskuiken goed groeit bij een goede voerconversie en vitaal is met een goed pootsterkte.
• de slachtresultaten van hoog niveau zijn.

De Hubbard Yield richt zich voornamelijk op de markt voor hoge en middelhoge gewichten.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    broedei

    Als de 65 weken leeftijd correct is, en dan 165 broedeieren, dan is de het aantal broedeieren naar 60 week gekrrigeerd heel wat lager.
    Dan weet ik nog wel een kip die op 60 weken toch ruim boven de 160 broedei kan komen.

    Daarnaast de amerikaanse produkties moeten hier eerst maar even geevenaard worden, in een land waar naast normaal graan, zoveel meer in he voer gesptopt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.