Pluimveehouderij

Achtergrond 892 x bekeken

Snelle eiersorteerder Omnia 500

Eierhandelaar Roel van Zetten in Ommeren (Gld) is de eerste Nederlandse gebruiker van de Omnia 500, met een capaciteit van 180.000 eieren per uur de snelste eiersorteerder en verpakkingsmachine van Moba in Barneveld (Gld).

Begin september 2008 werd Van Zettens Omnia 330 FT-machine in anderhalve dag gedemonteerd. De nieuwe Omnia 500-eiersorteerder is daarna in drie dagen opgebouwd en in twee dagen ingeregeld. Die snelle montage is mogelijk door het modulaire concept van de eiersorteerder die bij Van Zetten met eieren wordt gevoed via een Prinzen-depalletiser.

Leverancier Moba in Barneveld (Gld) heeft buiten Nederland al 14 Omnia 500-machines verkocht, de eerste in 2006. Maar deze eerste ‘Nederlandse’ machine is geïnstalleerd met een totaal nieuw loaderconcept: de Moba FL 500.

De Omnia 500 heeft maximaal 18 aanvoerrijen en kan worden uitgevoerd met minimaal 12 tot maximaal 24 inpakbanden. De eiersorteerder is voorzien van detectie-apparatuur voor crack, vuil, bloed en lekkende eieren, een uv-desinfectiesysteem en de nieuwste technologie voor hygiëne en voedselveiligheid. Het aanvoergedeelte kan met hoge druk worden gereinigd en met schuim worden gedesinfecteerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.