Pluimveehouderij

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Legpluimveehouders laten subsidiegeld liggen

De subsidie-aanvragen voor salmonellavaccinatie in de legsector blijven achter bij de verwachting. Het PPE heeft tot nu toe zo’n 220 aanvragen ontvangen, in totaal goed voor circa 7 miljoen kippen. Afgaande op opzetgegevens komen de vaccinaties van 10 tot 12 miljoen legkippen in aanmerking voor subsidie.
De subsidieregeling terugdringing Salmonella 2008 is op 20 juli van dit jaar van kracht geworden. Legpluimveehouders en vermeerderaars voor legsector die vanaf 1 januari 2008 een koppel hebben opgezet dat is gevaccineerd tegen Se of St, kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf van de vaccins.
De aanvraagtermijn voor kippen die tot 20 juli zijn opgezet sluit op 19 september a.s. De subsidie-aanvraag moet compleet en binnen tweemaanden na datum opzet van het koppel bij het PPE binnen zijn. Aanvragen die later of niet compleet binnenkomen kunnen worden niet in behandeling genomen. Aanvragen die later binnenkomen bij het PPE kunnen vanwege de EU-regels niet meer in behandeling worden genomen.
Alle informatie over de regeling en de aanvraagprocedure is te vinden op de PVE website: www.pve.nl, kies voor bedrijfsnet en dan het kopje ‘Subsidie terugdringing salmonella Pluimvee’. U kunt ook bellen met team info telnr: (079) 3687101 t/m 7104.

Wim Wisman

Eén reactie

  • no-profile-image

    leo

    dat is mooi klote ik vaccineer al 14 jaar tegen salmonella . maar ik kom niet in aanmerking , het lijkt wel de supermarkt,nieuwe klanten kapot knuffelen vaste trouwe klanten links laten liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.