Pluimveehouderij

Achtergrond 221 x bekeken

Kruiden helpen niet bij coccidiosebesmetting

Kruidenproducten hebben geen positief effect op de respons van jonge leghenkuikens met een coccidiosebesmetting. Dit blijkt uit twee proeven van ASG-WUR met biologische legkuikens waarbij het effect van kruidenproducten werd getest op de gevolgen van een coccidiosebesmetting.
De biologische sector heeft dringend behoefte aan alternatieve middelen die (ongewenste) reguliere behandelingen tegen ziektekiemen kunnen vervangen. Omdat alternatieve middelen niet voorhanden zijn of omdat de sector er niet mee bekend is, worden nu reguliere producten (waaronder antibiotica) gebruikt.
Het onderzoeksrapport nr. 120, ‘Effect van kruiden en kuikenkwaliteit op de respons van biologische leghenkuikens na een coccidiosebesmetting’ kunt u gratis downloaden via www.asg.wur.nl onder Publicaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.