Pluimveehouderij

Achtergrond 1412 x bekeken

Duitse kalkoen-slachterij in as

Een grote brand heeft zondagavond kalkoenslachterij Recker Putenspecialitäten in Recke, Duitsland (nabij Emsburen, ten oosten van Hardenberg) verwoest.

Het vuur brak iets na 23:00 uur uit in het kantoorgebouw en verspreidde zich over de hele, 2.000 tot 2.500 m2 grootte slachterij, inclusief de verwerkingsruimten en meerdere koelruimten met enkele duizenden geslachte kalkoenen. Ongeveer 170 brandweerlieden bestreden de brand die voor enkele miljoenen euro’s schade veroorzaakte. Niemand raakte gewond. De oorzaak is onbekend. Een naastgelegen, tot het bedrijf behorende kalkoenstal bleef gespaard.

Tien Nederlandse kalkoenhouders leveren via afzetcoöperatie BAV aan deze Duitse slachterij. De BAV, die maandag werd ingelicht over de brand, kreeg dinsdag een brief van de slachterij waarin eigenaar Michael Stroot meldt dat de kalkoenen in loonslacht bij andere slachterijen zullen worden geslacht en dat hij vanaf eind deze maand de kalkoen weer zelf verder gaat verwerken. Het is de bedoeling de slachterij te herbouwen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.