Pluimveehouderij

Achtergrond 321 x bekeken

Week 35: kooi-eiprijs stelt teleur

Het beeld op eiermarkt pakt deze week geheel anders uit dan verwacht. Het marktbericht van vorige week kan eigenlijk in grote lijnen herschreven worden. Er lijkt maar één belangrijke verandering zichtbaar en dat is de eierprijsontwikkeling, want de tendens hiervan is toch weer verder neerwaarts gericht.

Duitse discounters: geen kooi-ei

Er waren in Duitsland enkele discounters kortstondig overgestapt op het aanbieden van kooi-eieren, maar daar is men nu weer mee gestopt, zodat het weer wat moeizamer wordt om de kooi-eieren voor een redelijke prijs aan de man te brengen. Het aanbod van de kooi-eieren is ook niet echt krap

Prijs kooi-ei sterk onder druk

Deze situatie in combinatie met een sterk tegenvallende kooplust van de eiproductenindustrie is de belangrijkste oorzaak van de dalende prijzen in het kooisegment van deze week. Normaliter ziet men de eierprijzen rond deze tijd van het jaar wat aantrekken, maar daar is dus nu geen sprake van.

Wachten op het prijsherstel

Het lijkt erop dat een traditie doorbroken wordt, want meestal lopen de eierprijzen al vanaf week 25 op. Dat was in ieder geval in 2007 en 2005 het geval. In 2006 liepen de prijzen vanaf week 30 op en dit jaar wordt een mogelijk prijsherstel in ieder geval dus nog later ingezet. Het blijft wat dat betreft een boeiende maar onvoorspelbare sector.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.