Pluimveehouderij

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Week 33: slachtkippenprijs muurvast

Alsof het een hete drukkende zomer is, nu in 2008, zo bewegingloos blijven de noteringen voor de slachtkippen. Maar dat betekent wel dat er ten opzichte van 2007 juist heel veel beweegt. In week 33 van 2007 stegen de noteringen van de slachtkippen namelijke met 2 cent, bij zowel NOP, Pluimveebeurs Barneveld als Deinze. De notering van de bruine kippen op Pluimveebeurs Barneveld kwam toen op 13 cent. Dat is al 5 cent meer dan nu. De kloof tussen de slachtkippenprijzen van 2007 en de slachtkippennoteringen van nu groeit. Ten nadele van dit jaar.

Vleeskuikenmoederdieren

Voor de vleeskuikenmoederdieren geldt hetzelfde als bij de slachtkippen: de kloof tussen de noteringen van 2007 en die van 2008 groeit, ten nadele van dit jaar. Zo noteerde Pluimveebeurs Barneveld in week 33/2007 44 cent voor de vleeskuikenmoederdieren, tegen dit jaar 37 cent. Vorig jaar zaten de noteringen van de vleeskuikenmoederdieren namelijk flink in de lift: in week 33 van 2007 stegen de noteringen met 3 cent bij NOP en Pluimveebeurs Barneveld en zelfs met 4 cent in Deinze. Ook in de week ervoor (week 32/2007) stegen destijds de noteringen. En ook in week 34/2007 stegen de noteringen voor de vleeskuikenmoederdieren.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan de Haan

  Laat u niet verleiden om buiten NOVI pluim uw (ouderdieren) dieren te verkopen ...... al moet u tijdelijk langer op uw geld wachten ......
  Want zodra NOVI pluim er niet meer zal zijn..... zal de kloof nog veel groter ....... leer van het verleden !!!
  ga voor de lange termijn en niet voor de korte termijn, want zodra u overgeleverd bent aan 1 marktpartij zal deze de prijs dicteren
  Nogmaals leer van het verleden !

Of registreer je om te kunnen reageren.