Pluimveehouderij

Achtergrond 716 x bekeken

Ter Heerdt nieuwe verdeler ISA

Broederij Ter Heerdt in Babberich (Gld) wordt de nieuwe verdeler van producten van het Franse fokbedrijf ISA in Nederland en Duitsland.

Broederij Ter Heerdt en fokbedrijf Hendrix Genetics in Boxmeer (N-B), het Nederlandse moederbedrijf van ISA, sluiten hiervoor een meerjarendistributieovereenkomst.

‘ISA-producten sluiten aan op de wensen’

Volgens Ter Heerdt sluiten de ISA-producten het best aan op de wensen van de markt en de Nederlandse pluimveehouder. Door de overname van Zanders Oirlo, vorig jaar, heeft Ter Heerdt de ISA-producten zeer nauwkeurig kunnen volgen. „Over zowel de technische resultaten als het gedrag van de hennen zijn we erg positief”, zegt Chiel ter Heerdt, commercieel directeur.

Ter Heerdt kreeg inzicht in ISA-fokprogramma

Daarnaast kreeg broederij Ter Heerdt inzicht in het fokprogramma van ISA. „En dat is heel indrukwekkend. De hennen die nu op de markt komen hebben duidelijk meer potentie als het gaat om efficiëntie en aantal verkoopbare eieren.”

ISA heeft Nederlands moederbedrijf

De Gelderse broederij Ter Heerdt heeft ook voor ISA gekozen, omdat het fokbedrijf een Nederlands moederbedrijf heeft. De broederij gaat in elk geval de merken ISA Brown, Bovans Brown, Dekalb White en Dekalb Amberlink verkopen.

Eind exclusief dealerschap voor Hy-Line

De keuze voor ISA betekent dat er een eind komt aan het exclusieve dealerschap dat Ter Heerdt in 2003 aanging met het Amerikaanse fokbedrijf Hy-Line International Inc. Die overeenkomst hield in dat Ter Heerdt als enige broederij in de Belelux Hy-Line-ouderdieren mocht houden en broedeieren, legkuikens en leghennen mocht verkopen. „Hy-Line verlangt exclusiviteit en dat kunnen we door het dealerschap met ISA niet meer bieden. Hy-Line is een prima product, maar we zien voor de Nederlandse pluimveehouders betere perspectieven met ISA-producten.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.