Pluimveehouderij

Achtergrond

Sainsbury's scoort met welzijnskuiken

De Britse supermarktketen Sainsbury's heeft het assortiment kuikenvlees met hogere welzijnseisen per 6 augustus 2008 uitgebreid om te voldoen aan de sterk gegroeide vraag.

De RSPCA Freedom Food-kuikens zijn afkomstig van pluimveebedrijven die werken volgens strenge welzijnseisen van de Britse dierenbeschermingsorganisatie RSPCA. Hiermee heeft de Britse supermarktketen Sainsbury's het aanbod kuikenvlees met hoge welzijnsstandaard meer dan verdubbeld.

De aanleiding voor de uitbreiding van het aanbod welzijnskip bij Sainsbury's is de sterk gestegen vraag: de verkoop van welzijnskip is met 60% gestegen sinds januari 2008 toen tv-koks Jamie Oliver en Hugh Fearnley-Whittingstall campagnes begonnen voor meer dierenwelzijn.

Sainsbury verwacht dat de verkopen van welzijnskip blijven toenemen en denkt dat het aandeel in de totale kuikenvleesaankopen in de Sainsbury-supers zal stijgen naar een derde, tegen 14% in 2006. Sainsbury wil zo in het Verenigd Koninkrijk de grootste retailer van kuikenvlees met een hoge welzijnsstandaard worden.

De RSPCA Freedom Food-kuikens zijn langzaam groeiende dieren. Ze krijgen meer ruimte en hebben om hun natuurlijk gedrag te stimuleren de beschikking over strobalen, zitstokken en objecten om naar te pikken.

(bron: Farmers Weekly Interactive)

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.