Pluimveehouderij

Achtergrond 286 x bekeken

Normen gasvormige verliezen verhoogd

Minister Gerda Verburg van LNV heeft de normen voor gasvormige verliezen van varkens en kippen verhoogd. Veel normen zijn 10 tot 15 procent hoger komen te liggen.

De verhoogde forfaits mogen met terugwerkende kracht per 1 januari 2008 worden gebruikt. De nieuwe normen zijn ook te gebruiken om stikstofoverschotten in de stalbalans van 2006 en 2007 te verklaren. Als de verhoogde normen effect hebben op een boete die een bedrijf heeft gehad, dan maakt Dienst Regelingen een herberekening. De betreffende bedrijven worden hierover binnenkort geïnformeerd.

De forfaits zijn verhoogd omdat de sector aangaf dat de vastgestelde forfaits niet klopten en dat hierdoor een fictief stikstofoverschot op de stalbalans kan ontstaan. De Commissie Deskundigen Meststoffenwet heeft daarom de onderbouwing van de forfaits nog eens geanalyseerd.

Tabel aangepaste forfaits (pdf)

Wim Wisman

Of registreer je om te kunnen reageren.