Pluimveehouderij

Achtergrond 198 x bekeken

Duitse eiermarkt: zwaardere klassen schaars

Op de Duitse eiermarkt dekt het eieraanbod over het geheel genomen de vraag.

Aan het begin van week 34/2008 waren er lichte eierprijsstijgingen bij de hoge eiergewichten en lichte dalingen bij vooral de lage eiergewichten, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op 20 augustus 2008.

Duitse vraag naar eieren wisselt

De vraag naar eieren van de kant van de Duitse consumenten wisselt nogal per regio. In het westen van Duitsland laat de vraag een opleving zien, terwijl de vraag in vooral Zuid-Duitsland zeer kalm is.

Eiproductenindustrie koopt mondjesmaat

De eiproductenindustrie kopen nog altijd mondjesmaat in. Blijkbaar is de behoefte aan eieren bij de eierverwerkers gering.

Eieraanbod goed opgenomen

Over het geheel genomen neemt de Duitse eiermarkt het eieraanbod goed op. Toch is er bij de lichtere eieren een zekere voorraadvorming. Ook bij scharreleieren zijn er wat overschotten. Daarentegen is het aanbod XL-eieren krap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.