Pluimveehouderij

Achtergrond

Distributie Hy-Line via nieuwe Hy-Line Benelux bv

Het Amerikaanse pluimveefokbedrijf Hy-Line International heeft Hy-Line Benelux bv opgericht voor de distributie van Hy-Line producten in Nederland, België en Luxemburg.

Dit meldt een persbericht van 12 augustus 2008. Met de oprichting van Hy-Line Benelux bv reageert fokbedrijf Hy-Line International, onderdeel van de Erich Wesjohann Group GmbH in Duitsland, op de recente beslissing van Broederij Ter Heerdt in Babberich om de exclusieve distributieovereenkomst met Hy-Line voor de Benelux niet voort te zetten.

Directeur van Hy-Line Benelux bv, gevestigd in Dronten, wordt Hans Groot Koerkamp, tot september vorig jaar werkzaam bij Agrifirm in Meppel. Hans Groot Koerkamp wordt daarbij ondersteund door Peter van der Krabben, regiomanager voor Europa bij Hy-Line International UK.

Hy-Line heeft voor de verkoop van jonge Hy-Line-hennen in de Benelux vermeerderingsbedrijven in Nederland en/of België gepland (de eerste moederdieren zitten al in opfok), maar vooralsnog zullen broedeieren van buiten de Benelux, uit onder meer Engeland en Frankrijk, worden gebroed in België en Nederland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.