Pluimveehouderij

Achtergrond

Zwakkere vraag op Duitse pluimveemarkt

Op de Duitse pluimveevleesmarkt is de vraag naar pluimveevlees als gevolg van het vakantieseizoen iets zwakker.

Het aanbod pluimveevlees op de Duitse pluimveevleesmarkt is ruim voldoende, maar ondanks de wat zwakkere vraag leidt dit niet tot noemenswaardige overschotten, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op woensdag 16 juli 2008.

Kuikenvlees

Op de kuikenvleesmarkt is de lopende kuikenvleesproductie zonder problemen af te zetten. Kuikendijen tenderen nog altijd wat vaster dan kuikenfilet, hetgeen ook op de goede exportmogelijkheden valt terug te voeren. De meest recente onderhandelingen over de producentenprijs leverden iets hogere uitbetalingsprijzen op voor levende aanvoer.

Kalkoenenvlees

De Duitse kalkoenenmarkt vertoont een wat wisselend beeld. Bij roodvlees vragen de verwerkers goed (deels konden de slachterijprijzen nog wat stijgen), het aanbod witvlees pakt echter rijkelijk uit (en de groothandelsprijzen stonden onder druk).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.