Pluimveehouderij

Achtergrond 177 x bekeken

Wereldproductie pluimveevlees bereikt record

In 2007 is de wereldwijde pluimveevleesproductie gestegen naar een recordhoogte van 88 miljoen ton slachtgewicht. Dat betekende een stijging met 3,3 procent.

In eerder jaren was de wereldproductie van pluimveevlees ook al sterk omhoog gegaan, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP, maar in 2006 was de groei als gevolg van vogelgriep blijven steken op 1,5 procent.

Brazilië sterkste groeier

China, Brazilië en de Verenigde Staten wisten hun leidende positie als grootste pluimveevleesproducenten uit te bouwen. Gezamenlijk hebben zij een marktaandeel van ruim 53 procent. De grootste stijger was Brazilië met een groei van rond 10 procent. China heeft sinds 1995 een zeer indrukwekkende groei doorgemaakt: met 17 miljoen ton in 2007 was de pluimveevleesproductie meer dan verdubbeld.

EU: stijging pluimveevleesproductie

Het aandeel in de wereldwijde pluimveevleesproductie van de EU-landen is gelijk gebleven op 13 procent, bij een productie die licht steeg tot 11,28 miljoen ton.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.