Pluimveehouderij

Achtergrond 159 x bekeken

Week 30: slachtkippenprijs bewegingloos

We tellen nu de achtste week zonder wijzigingen in de slachtkippennoteringen. We zitten nu in week 30 van 2008 en vorig jaar in diezelfde week begon een periode met stijgingen van de slachtkippenprijzen. Zo kwam de notering van Pluimveebeurs Barneveld voor bruine kippen vorig jaar op 8 cent (+1 cent), precies gelijk aan de notering van nu. In week 31/2007 steeg de prijs vervolgens door naar een dubbeltje (+2 cent).

De periode met stijgende slachtkippenprijzen die vorig jaar in week 30 begon zou vijftien weken aanhouden. De vraag is wanneer dit jaar de zomerkalmte tot een eind komt.

Vleeskuikenouderdieren

De pas op de plaats die de noteringen voor vleeskuikenouderdieren maken betekent dat de prijzen nog maar enkele centen hoger liggen dan vorig jaar in dezelfde week (week 30/2007). Vorig jaar stegen de prijzen namelijk met centen tegelijk. Zo lag vorig jaar de notering van Pluimveebeurs Barneveld op 38 cent, dat is nog maar 2 cent lager dan de notering nu (week 30/2008). Dat verschil is veel en veel groter geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.