Pluimveehouderij

Achtergrond 202 x bekeken 2 reacties

Week 30: enkele plusjes bij eierprijzen

De eiermarkt blijft onder invloed van de lopende vakanties doorkwakkelen. Zo'n erg rustig marktbeeld is niet ongewoon voor de tijd van het jaar en enkele pakstations vinden de vraag naar eieren gezien het seizoen nog niet eens echt tegenvallen.

Eiproductenindustrie vraagt weinig

De vraag van de eiproductenindustrie is niet bijster groot, hetgeen voor een deel eveneens veroorzaakt wordt door de vakantieperiode. Daarnaast staat men redelijk vol, zeker ten opzichte van de huidige vraag naar verwerkte eieren.

Zo hier en daar een plusje in de eierprijzen

De eierprijzen richting retail zijn deze week niet veel gewijzigd. Er vielen zo hier en daar wel enkele plusjes te constateren, maar per saldo zal er ten opzichte van de afgelopen week niet veel gewijzigd zijn.

Lichte eieren ruim voorhanden

Het eieraanbod wisselt wat, waarbij vooral de lichte eieren ruim beschikbaar zouden zijn.

Drukkend weer kan eieraanbod drukkend maken

Voor de komende periode wordt de situatie mogelijk wat onzeker in verband met het huidige weertype. Een vochtige en warme periode gaat in de eiermarkt toch vaak gepaard met wat druk op het eieraanbod, omdat de diverse marktpartijen dan het liefst zo snel mogelijk van de eieren afwillen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Eier

    De winkelketens in Duitsland hebben vandaag (28.07.2008) een duidelijke plus laten zien namelijk ongeveer Euro 0,25 per 100 stuks. DIt betkendautomatisch dat de Weser Ems en dus ook de NOP deze week een sprong naar boven zal maken (eindelijk). Opvallend is wel dat nu meer vraag naar eieren komen. Wij denken niet dat de consumptie nu ineens beter is , maar de kopers van de eieren willen nu nog een slag slaan. Hoe denken anderen over de markt ?

  • no-profile-image

    Eggmann

    De consumptie is inderdaad niet beter , maar het verschil is dat de verkopers nu in plaats van vooruit te verkopen , gaan wachten tot de eieren er staan en daardoor zal er minder aanbod komen. Ook merken wij dat de verkopers van de afgelopen weken (Oosblok) nu ineens eieren aan het kopen zijn. Het ziet er dus naar uit dat ze teveel verkocht hebben of nu andere (betere) mogelijkheden krijgen. Ook komt er vraag vanuit Italie , vooral naar ongesorteerde eieren , maar ook naar industry eieren. Al met al denken wij dat we afgelopen week de laagste notiringen hebben gezien en als we naar de statistieken kijken zou de markt in de komende 5 weken ongeveer Euro 0,12 kg gaan stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.