Pluimveehouderij

Achtergrond 232 x bekeken

Week 29: kalme slachtkippenmarkt

De Nederlandse slachtkippenmarkt is rustig in week 29/2008 en dat geldt overigens ook voor de Duitse slachtkippenmarkt waar evenzeer zomerrust heerst. Voor de zevende week bleven de slachtkippenprijzen bij NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze onveranderd.

De vraag is wanneer deze zomerrust op de slachtkippenmarkt voorbij is en de slachtkippenprijzen weer aantrekken. Vorig jaar stond dat in dezelfde tijd op het punt te gebeuren: toen stegen de slachtkippenprijzen vanaf week 30/2007 tot week 45/2007. Het Duitse marktbureau ZMP verwacht op de Duitse slachtkippenmarkt aantrekkende slachtkippenprijzen vanaf september 2008.

Vleeskuikenouderdieren

Vorige week meldden we dat de relatief hoge prijzen van de vleeskuikenouderdieren de laatste tijd toch steeds meer richting de lagere prijzen van 2007 aan het kruipen zijn, gezien de dalingen in de vleeskuikenouderdierenprijzen in de afgelopen periode. Deze week echter vertoonden noch NOP, noch Pluimveebeurs Barneveld, noch Deinze een daling van de notering voor vleeskuikenouderdieren. De notering voor vleeskuikenouderdieren bleef over de hele linie gelijk.

Is daarmee dus het naar elkaar toe kruipen van de prijzen van dit jaar en vorig jaar gestopt? Nee! Want vorig jaar stegen de prijzen met centen tegelijk. Neem de notering van Pluimveebeurs Barneveld. Deze week (29/2008) was de notering nog maar 4 cent hoger dan in dezelfde week vorig jaar (week 29/2007): 40 cent nu tegen 36 cent vorig jaar. In week 18/2008 lag dat nog heel anders: toen was de notering voor vleeskuikenouderdieren op Pluimveebeurs Barneveld nog 56 cent tegen 34 cent in 2007 in dezelfde week.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.